Press Start Now and Order Your Dates, Apples and Kiwis From Our Website.→ Start Now

4 خواص مربوط به طبع خرما

dates

 

4 خواص مربوط به طبع خرما

موضوعی که به آن در طب سنتی بسیار توجه می شود بحث مزاج و طبع می باشد که خرما هم از این موضوع مستثنی نیست. خرما میوه‌ی درخت نخل خرما است که در بسیاری از مناطق گرمسیری جهان رشد می‌کند. از ظاهر میوه خرما می‌توانیم تشخیص دهیم که خشک شده است یا نه. پوست چروکیده نشان دهنده‌ی خشک بودن میوه‌‌ی خرما است، در حالی که پوست صاف نشان دهنده طراوت  وتازگی میوه خرما می‌باشد. میوه‌ی خرما دارای مواد مغذی مهم و مزایا و کاربرد‌ های متنوعی است. از آنجایی که خرما یک میوه‌ی خشک شده است، میزان کالری آن بیشتر از میوه های تازه می‌باشد. میزان کالری آنها بیشتر از کربوهیدرات ها و از مقدار کمی پروتئین تامین می‌شود. خرما علی‌رغم کالری که دارد، حاوی برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم و به علاوه مقدار قابل توجهی فیبر است.

 

 

طبع خرما گرم است یا سرد؟

در طب سنتی در مورد خواص و مزاج خرما اینگونه آمده است که:

  • طبع خرما گرم و تر است اما طبع، طبیعت یا مزاج خرمای خشک که تمر گویند گرم و خشک در درجه دوم است.
  • خرما غذاییت زیادی دارد و چاق کننده است.
  • باعث رفع خستگی و تقویت قوای جنسی، شنوایی، بینایی و هاضمه می‌شود.
  • خرما سبب تحریک قوای جنسی، استحکام کمر و تقویت آن می‌شود.
  • خرما تقویت کننده‌ی قوای جنسی (در سرد مزاجان) است و برای تشدید این خاصیت می‌توان تعدادی خرما را در شیر تازه خیساند و قدری دارچین نیز به آن افزود. این کار همچنین باعث از بین رفتن عوارض احتمالی شیر برای افرادی که دارای سردی و رطوبت‌های مزاجی هستند می‌شود.
  • خرما به واسطه‌ی گرمی طبع آن، رطوبت بدن (مخصوصا بلغم معده) را از بین می‌برد.
  • خرما تقویت کننده‌ی کلیه است.
  • اگر خرما به همراه مقداری شنبلیله دم کرده و صاف شده میل شود، می‌تواند برای دفع سنگ‌ کلیه و مثانه موثر باشد.
  • خرما به درمان بیماری‌های سرد بلغمی کمک می‌کند.
  • بهترین نوع خرما در طب سنتی برای کسانی که دچار سرماخوردگی مکرر در فصول سرد می‌شوند، مفید است.
  • باعث رفع رطوبت زائد ناشی از عفونت و تب می‌شود.
  • به تقویت سیستم ایمنی و بهبود سرماخوردگی کمک می‌نماید.
  • مصرف خرما به منظور پیشگیری مفید است ولی در زمان سرماخوردگی و تب مضر است و بیماری را تشدید می‌کند.
  • خرما سبب لینت مزاج هم می‌شود.

 

خرما

نکاتی که در مصرف خرما باید به آن‌ها توجه داشت:

  • مصرف زیاد خرما برای دندان‌ها مضر است.
  • توصیه شده بعد از خوردن خرما با آب جوشیده‌ی ولرم چند بار مزمزه و غرغره نموده (می‌توان در آب کمی سرکه هم ریخت) که این عمل از بروز عوارض ناشی از مصرف خرما مخصوصاً در گرم مزاجان جلوگیری می‌کند.
  • در مناطقی که خرما نمی‌روید زیاده روی در مصرف آن جایز نیست و موجب سوختن خون، تولید خونسوداوی و بروز عفونت می‌شود.
  • افرادی که چاق هستند و مزاج گرم دارند باید از خوردن خرما پرهیز کنند، چون این افراد استعداد غلبه خون و حرارت را دارند و خرما آن را تشدید می کند و این خون غلیظ ممکن هست دردسر ساز باشد.
  • کسانی که عادت به مصرف زیاد خرما ندارند، ممکن است بر اثر مصرف زیاد آن دچار سردرد، جوش های پوستی، سوزش گلو و گلو درد بشود.

زیاده روی در مصرف خرما :

  • گرم مزاجان و افرادی که عادت به مصرف خرما ندارند (ساکنان مناطقی که خرما در آنجا نمی‌‎روید)، ممکن است بر اثر مصرف خرما دچار حرارت و عوارض ناشی از صفرای زیاد نظیر سردرد، چشم درد، جوش‌های پوستی، تاول یا آفت دهان، سوزش گلو و گلو درد بشوند.
  • افرادی که چاق هستند و مزاج گرم و تر دارند باید از خوردن خرما پرهیز کنند، چون این افراد استعداد غلبه خون و حرارت خون را دارند و خرما آن را تشدید می‌کند و خون غلیظ ممکن است موجب تغییر در تناسب اخلاط شود.

 

همراه با خرما بهتر است از چه مواد غذایی دیگری استفاده کنیم؟

کاهو، گلاب، خشخاش، بادام درختی شیرین، سرکه، آب انار،‌ سکنجبین و روغن، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج خرما هستند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست