Press Start Now and Order Your Dates, Apples and Kiwis From Our Website.→ Start Now

همه چیز در مورد خرمای مضافتی

خرمای مضافتی

آیا خرمای مضافتی فقط در ایران  وجود دارد؟

 

نگاهی ویژه به خرمای مضافتی!

 چندین بار به این قضیه اشاره کردیم، که هزاران نوع خرما در دنیا موجود هست که در مناطق مختلف کشت و مورد استفاده قرار می گیرند که حدود ۵۰ نوع از این خرما ها در با شرایط آب و هوایی ایران سازگار هستند و امروزه به صورت انبوه کشت و در نهایت مصرف می‌شوند و در بعضی از این نوع خرما ها، تولید ایران به حدی زیاد می باشد که نه تنها نیاز داخل کشور را تامین می کند بلکه بخش زیادی از این محصول به کشورهای مختلف صادر می شود.

۵ نوع از ۵۰ گونه خرمای کشت شده در ایران تجاری سازی شده و به صورت عمده صادر می شوند:

 ۱-خرمای مضافتی

۲-خرمای استعمران

۳-خرمای پیارم

۴-خرمای زاهدی

۵-خرمای کبکاب

خرمای مضافتیخرمای استعمرانخرمای پیارمخرمای زاهدیخرمای کبکاب

حتما سعی می کنیم در مورد هر کدام از این خرما ها به صورت ویژه صحبت کنیم، اما  موضوع اصلی این مقاله خرمای مضافتی است؛ به دلیل اینکه می‌توان گفت ایران جزو بهترین و بزرگ ترین تولید کننده های خرما در دنیا می باشد.

محل کشت خرما در ایران در چه مناطقی می باشد:

 خرمای مضافتی در مناطق مرکزی ایران به سمت جنوب به صورت انبوه کشت می شود. استان کرمان بیشترین تولید خرما در ایران را دارد و جدا از اینکه استان کرمان  بیشترین تولید خرما را دارد، از نظر شرایط آب هوایی بهترین موقعیت جغرافیایی را برای کشت خرما ی مضافتی داراست.

به خصوص نخلستان هایی که در جنوب شرقی استان کرمان می باشند از نظر تولید خرما مضافتی از بهترین های دنیا می باشند، مثل شهرستان بم، کهنوج ، نرماشیر ، فهرج… این شهر ها و روستا ها در تولید این نوع خرما به حدی معروف هستند که در هرجای دنیا که مردمش به خرما علاقه دارند اسم این شهرها رو نام ببرید به وضوح اطلاعات دقیقی در مورد این شهرها در اختیارتان می‌گذارند.

معمولا برداشت خرمای مضافتی در اواخر فصل تابستان شروع می شود و این عمل تقریبا تا اواسط پاییز ادامه دارد. خرماهای برداشت شده در سردخانه های مختلف نگه داری می شود و نهایتا تا اواخر اردیبهشت ماه صادرات خرما رونق فراوان دارد.

تولید خرما مضافتی در شهرستان بم :

 سالانه 180 تا 200 هزار تن خرمای مضافتی در منطقه تولید می‌شود که به علت عدم سرمایه‌گذاری در طرح‌های صنایع تبدیلی، صنایع فراوری و بسته‌بندی، نتوانستیم بازار خرما را تنظیم کنیم و به همین دلیل خرمای ما از قیمت پایینی برخوردار است و علت این است که در واقع قدرت قیمت‌گذاری را از کشاورزان مان سلب کرده‌ایم و قیمت را دلالان مشخص می‌کنند و به نفع کشاورزان نیست.

چه عواملی تعیین کننده قیمت خرمای مضافتی می باشد ؟

عواملی همچون درشتی خرما ، میزان شیره موجود در بسته بندی خرما که می‌تواند طبیعی یا مصنوعی باشد، رنگ ظاهری خرما که باید حتما مشکی تیره باشد، هم چنین نبود ضربه و له شدگی و همچنین قاطی شدن خرما از همه عوامل بالا در مصرف خرما و قیمت خرمای مضافتی نیز تاثیرگذارند.

همچنین با توجه به اهمیت صادرات محصولات غیر نفتی ، صادرات خرما نیز در سال‌های اخیر توانسته باعث رونق کسب و کار بسیاری از افراد شود و همچنین به اقتصاد کشور کمک شایانی کند.

خواص خرما  مضافتی :

– خرما را به طور معمول در دسته میوه ها قرار می دهند، چرا که در میان تمامی میوه ها، از نظر میزان انرژی بی نظیر است. از خرما به عنوان یک میوه انرژی زا نام برده می شود، به طوری که 100گرم آن، حاوی 160 کالری انرژی می باشد. در حالی که هیچ کدام از میوه ها در این حجم، این میزان انرژی را تولید نمی کنند، علاوه بر این که ممکن است از خرما هم گران تر باشند.

– از طرفی خرما منبع خوبی از آهن می باشد، در 100 گرم خرمای تازه حدود 1/3 میلی گرم آهن وجود دارد که با میزان آهن موجود در مرغ و ماهی قابل مقایسه است. البته در بین میوه ها: انگور، توت، خربزه، زالزالک و همچنین نارگیل هم از نظر داشتن آهن، غنی و خوب می باشند.

– خرما همچنین مانند سایر میوه ها، فیبر نسبتا بالایی دارد که در رفع یبوست می تواند مفید واقع شود و از نظر انواع ویتامین ها مشابه سایر میوه ها می باشد و فرق چندانی ندارد. در واقع مزیت عمده خرما همین خاصیت انرژی زایی آن می باشد؛ یعنی در یک حجم کم، شما می توانید انرژی زیادی به دست آورید: مثلاً انرژی موجود در 100 گرم خرما معادل انرژی موجود در 1000 گرم خیار، یا 500 گرم هلو یا سیب یا گلابی، یا 200 گرم انگور می باشد.

– از نظر اقتصادی نیز خرید خرما، مقرون به صرفه تر از بسیاری میوه های دیگر است که فقط اسم و رسمی به دست آورده اند و تشریفاتی می باشند؛ مثلا آناناس که با قیمت خیلی گران فروخته می شود، هیچ مزیتی نسبت به سایر میوه ها ندارد و ترکیبات آن مثل سایر میوه های معمول در بازار است.

خرمای مضافتی

البته ما باید از غذاها و میوه های متنوعی استفاده کنیم و اصولاً فقط مصرف یک نوع میوه یا غذا، باعث عدم تعادل روانی در انسان می شود.

– این نکته هم حائز اهمیت است که میوه های شیرین و با کالری بالا مانند خرما، برای افرد چاق یا کسانی که بیماری دیابت دارند، باید با احتیاط مصرف شوند.

– مصرف خرما یک درمان مناسب برای رفع عارضه “خستگی مزمن” و “کم خونی” به شمار می آید. انواع متنوع خرمای خشک شده غنی از آهن می باشد. به علاوه، تمام انواع آن دارای حجم زیادی فیبر بوده و یک منبع غذایی از نظر پتاسیم به حساب می آیند.

– خوردن 10 عدد خرمای بدون هسته به وزن 80 گرم، 10 درصد از نیاز بدن به ویتامین نیاسی (b3) و 5 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین هایb1 و b2 را تامین می کند. نیاسین برطرف کننده مشکلات گوارشی، روانی و پوستی است. ویتامین های b1 و b2 نیز در حفظ سلامت اعصاب و دستگاه گوارش نقش دارند.

– مصرف خرما در حفظ سلامت دستگاه عصبی، جلوگیری از شب کوری و تنش های عصبی موثر است.

سخن پایانی :

سعی کردیم  بتونیم در این مقاله اطلاعت مفیدی در مورد این محصول در اختیارتون بزاریم، خرما بخصوص خرمای مضافتی یکی ار محصولات مهم تولیدی در ایران می باشد و اطلاعات داشتن در مورد این چنین محصولات که در ایران به صورت عمده تولید و عرضه می شود حتی اگر مصرف کننده هم نیستید، به منظور داشتن اطلاعات عمومی قطعا لازم است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست