Press Start Now and Order Your Dates, Apples and Kiwis From Our Website.→ Start Now

میوه ی سیب در طب سنتی

سیب در طب سنتی

سیب در طب سنتی

در مقالات قبلی در مورد تاریخچه ی سیب و خرما صحبت کردیمو در این مقاله میخواهیم به طبع سیب و میوه ی سیب در طب سنتی بپردازیم.

سیب در طب سنتی و طب مدرن جز پرخاصیت ترین میوه ها و برترین میوه ها است و این میوه

در طب سنتی سیب به علت طبعی که دارد ، اثر آرام بخش قابل توجهی دارد ولی در سیب های با رنگ های مختلف و با توجه به ترش و شیرین بودنش ، طبعش فرق میکند .

طبع

در طب سنتی ما 4 طبع داریم که شامل اند از

صفرا

دم

بلغم

سودا

کل هستی دارای  مزاج است.و از 4 عنصر خاک، آب ، باد و آتس تشکیل شده . بدن انسان نیز ازین 4 ماده اصلی تشکیل شده که به صورت اخلاط 4 گانه صفرا، سودا، دم و بلغم در بدن وجود دارند.

این اخلاط به صورت ترکیباتی مایع هستند. وقتی غذا میخوریم در کبد تغییر ماهیت داده و بعد از فعل و انفعالاتی که در آن صورت میگیرد ، مزاج انسان را تشکیل میدهند . که عبارتند از مزاج صفراوی، سوداوی، دموی و بلغمی.

طبع صفرا گرم و خشک، طبع بلغم سرد و تر است ، طبع سودا سرد و خشک و طبع دم گرم و تر است

هر کدام از این مزاج ها دارای خصوصیات روحی و جسمی خاصی است که با شناخت این خصوصیات میتوانیم مزاج خود را تشخیص دهیم و بیماری خود را درمان کنیم .

پس هر انسان طبع خود و هر مواد غذایی نیز طبع خود را دارد.

هر نوع سیب طبع مختلفی دارد ، قبل از اینکه به طبع آنها برسیم ، درباره ی نژاد های مختلف صحبت کنیم.

 

 

سیب سرخ

چند نوع سیب سرخ داریم که یکی از آن ها red delicious apple یا سیب رد دلیشز( سیب خوشمزه قرمز) است.

این نوع سیب در ماه های بیشتری نسبت به سیب زرد در دسترس است .

داخل این سیب به رنگ سفید روشن است به اصطلاح خامه ای و معمولا بافت پفکی دارد.آبدار و نرم است. بهتر است این نوع سیب را ها بخورید یا در سالاد یا کیک استفاده کنید.

از لحاظ رنگی هم میتوان گفت که رنگ قرمز محرک و اشتهاآور و رنگی پرانرژی است و بنظرم سیب قرمز از لحاظ ظاهری جذاب ترین سیب است .

ایران یکی از قطب های تولید و صادرات سیب رد دلیشز است که بیشتر در آذربایجان غربی بخصوص در ارومیه کشت میشود. حدود  75 درصد کل سیب ایران در آذربایجان غربی تولید میشود.

سیب قرمز در طب سنتی

سیب سبز

اسم لاتین این نوع ،سیب گرنی اسمیت هست که سیب سبز بومی استرالیا است. درختش ساقه های کوتاه دارد و میوه اش دیررس است و غالبا نیمه درشت و درشت هستند و برداشت آن ها مهرماه است.

مزه ی ترشی دارد و معمولا از سیب های زرد و قرمز سفت تر است ولی خواصش مانند نژاد های دیگر است.

سیب سبز در طب سنتی

سیب گلاب

شرایط کاشت نهالش تقریبا مانند نژاد های دیگر است و اصالتا خراسانی است و در ایران پرورش یافته و اواخر تابستان بار میدهد. سیب گلاب ظاهر انچنان زیبایی مثل رد دلیشز یا گلدن دلیشز ندارد ولی خیلی خوش عطر تر است و مزه ی متفاوت و خوبی دارد.

 

 

سیب ها با رنگ های مختلف خواص مختلفی در طب سنتی دارند .

هرچه سیب شیرین تر و رسیده تر باشد ، گرم و تره

طبع سیب قرمز و زردی که کال نباشند ، گرم و تر هستند .

 

هرچقدر به سمت رنگ سبز و مزه ی ترش رود ، طبعش سرد و خشک میشود.

در بین نژاد های مختلف سیب زرد ملین است .

 

در بین نژاد های مختلف سیب زرد ملین است .

در عین حال که سیب با کیفیت و رسیده دارای خواص معجزه آسا و زیاد است، سیب کال و ترش مضراتی به همراه دارد .

مصرف زیاد سیب کال به علت طبع سردش ، باعث نفخ زیاد شکم و دل درد میشود و مصرف زیاد سیب ترش هم اثر منفی روی اعصاب و حافظه میزارد .

طبق گفته ی ابوعلی سینا : اگر انسانی غمگین باشد و غلبه ی گرمی هم داشته باشد ، سیب در تعدیل این گرمی و رفع غمش مفید است .

البته طب سنتی اینطوری نمیگوید که در کوتاه مدت شما با مصرف این میوه به فوایاد مورد نظر و چیزی که ابوعلی سینا گفته میرسید ، بلکه اثرش را بعد مصرف چندین روزه یا چندین هفته به آرامی حس میکنید.

 

میخواهیم بعضی محصولاتی که متخصصین طب سنتی با این میوه را  پیشنهاد میکنند را معرفی کنیم :

  • رب سیب ، وقتی سیب پخته میشود ای حرارت میبیند خواص بخصوصی درش به وجود میاد و برای افرادی که به دلیل مشکلات معده و وروده نمیتوانند میوه ی خام بخورند ، توصیه میشود .

 

  • سیب داغ با دارچین ، همانطور که بالاتر گفتیم اگر به این میوه حرارت بدهیم ، خواص خوبی پیدا میکند

سیب داغ با دارچین در طب سنتی

  • شیره سیب، اثر مفیدی در سرما خوردگی ، گرفتگی صدا ، سرفه و مشکلات عصبی دارد

 

  • آب سیب زرد ، برای افرادی که یبوست دارند ، به علت فیبری که دارد و دلایل دیگر ملین خوبی محسوب میشود و حتی خوردن سیب سبز با پوست هم میتواند برای فردی که دچار یبوست است ، ملین باشد.

 

  • آب سیب و عسل ، بخصوص در ماه رمضان در کنار سفره ی سحری ، مانع ضعف بدن روزه دار میشود

 

  • عسل،دانه چیا ، سیب و آب ، پاک کننده ی کولون هستند (کولون قسمت انتهایی روده ی بزرگ است )

 

آب سیب و سیب به علت وجود آنتی اکسیدان و ویتامین سی فراوان برای پوست و مو بسیار مفید است و باعث افزایش ایمنی بدن میشود و در طب سنتی باعث پایین آوردن تب استفاده میشود.

 

طبق گفته ی دکتر ژان والنه ، سیب ضد عفونی کننده روده است  وباعث ترشح دیاستازی از روده میشود که باکتریسید است و همینطور باعث رفع یبوست و اسهال میباشد و به این معنی است که تنظیم کننده ی روده است.

مصلح

در طب سنتی اصطلاحی وجود دارد به اسم مصلح که هر ماده غذایی چندین مصلح دارد که یعنی در کنار یک میوه یا ی ماده غذایی ، بهتر است چه ماده غذایی یا گیاه دارویی ای مصرف کنیم که عوارض جانبی احتمالی غذا را به حداقل برساند و به هضم و جذب خواص و فواید آن غذا کمک کند .

مثلا کاهو و سکنجبین ، خيار با نعنا و گل سرخ ، ماست با شیره ، برنج با زاره سواه ، دوغ با کاکوتی و آویشن ، تخم مرغ با دارچین، ارده و شیره ، عدسی و گلپر ،‌آش جو با فلفل سیاه ، آبگوشت با پیاز ، کباب با سماق ، ماهی با گردو و فلفل سیاه و سیر .

این ها مثال هایی بودند که ما از سال ها پیش استفاده میکردیم و میشنیدیم ولی شاید خیلی دلیلش را نمیدونستیم و میشنیدیم که فلان چیز را بخور چون خاصیت داره ولی الان میدونیم که سکنجبین مصلح کاهو است و بقیه موارد…

 

یا میتوان گفت مصلح حکم خنثی کننده و کاتالیزور را در بدن ما دارد که اگر ویژگی بدی داشته باشد یک مواد غذایی ، از آن کم میکند و به هضم و جذب بیشتر فواید آن خوراکی کمک میکند .

مصلح اکثر سیب ها ، گلاب و دارچین ، کشمش ، عسل و … هستند.

 

در بعضی موراد مانند همین طبع ها ، گفته های متخصصان طب سنتی مورد قبول پزشکان طب مدرن نیست و ممکن است که خیلی از گفته هایشان نیز اثبات علمی و آماری نداشته باشند . و خیلی از پزشکان طب مدرن منکر وجود طب سنتی هستند و گفته های متخصصان این طب را به طور کامل رد میکنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست