Press Start Now and Order Your Dates, Apples and Kiwis From Our Website.→ Start Now

مواردی که استفاده ی خرما برای ما ضرر دارد

date fruit

خرما چه ضرر هایی می تواند برای بدن داشته باشد؟

از آنجایی که خرما دارای فواید زیادی از قبیل فیبر بالا، املاح و ویتنامین های فراوان و مواد غذایی دیگر است مصرف روزانه‌ی آن سبب بهبود بسیاری از بیماری‌ها  و پیشگیری از آن‌ها می شوند. در کل خوردن خرما بسیار ارزشمند می‌باشد ولی مانند هر چیز دیگری مصرف بی‌رویه‌ی آن می‌تواند آسیب هایی به بدن وارد کند:

 

1- مصرف زیاد خرما سبب ایجاد مشکلات شکمی و گوارشی می شود.

  • مصرف خرما به تنهایی سبب ایجاد عوارض شکمی نمی‌شود ، ولی اگر به خرما مقداری سولفات اضافه شود، که امروزه این کار مرسوم است، ممکن است برای شما و فرایند گوارشی شما خطرآفرین باشد. سولفات یک نوع مواد شیمیایی است که برای حفاظت و از میان بردن باکتری‌های زیان‌رسان به خرمای خشک اضافه می‌گردد. ممکن است برخی افراد به ماده شیمیایی سولفات حساسیت داشته باشند و دچار مشکلات گوارشی همانند نفخ و اسهال شوند و همچنین درد های شکمی شوند.
  • میوه خرما سرشار از ماده‌ی مفید و مغذی فیبر است، اما شاید به نظرتان عجیب برسد که مصرف خرما ممکن است در این زمینه اثر عکس داشته باشد. چنانچه تا به امروز مقدار کافی فیبر استفاده نکرده‌اید، اگر مقدار زیادی خرما مصرف کنید، به یک باره مقدار دریافت بدنتان از فیبر تا حد زیادی بیشتر می‌شود و این افزایش ناگهانی ممکن است سبب ایجاد مشکلات گوارشی مثلیبوست و نفخ شود. با اینکه مطالعات کمتری در این باره به انجام رسیده است، ولی طبق پژوهش‌های انجام شده، در مواردی خرما باعث ایجاد اسهال می شود.

2- مصرف زیاد خرما منجر به پیشرفت بیماری آسم می‌شود.

  • هنوز مطالعات کافی در ارتباط با تداخل مصرف خرما و مشکلات تنفسی به انجام نرسیده است اما به دلیل اینکه خرما سبب ایجاد حساسیت در برخی افراد می‌شود و حساسیت هم ممکن است آسم را ایجاد کند، ضروری است افرادی که دارای ریسک خطر مبتلا شدن به بیماری آسم هستند، سعی کنند به مراتب بیشتر مراقب مصرف خرما باشند. در واقع حدود 80 درصد از کسانی که به آسم مبتلا شده‌اند، به گرد و غباری که در هوا معلقند، مثل کپک‌هایی که روی میوه‌های خشک مثل خرما ایجاد شده‌اند، هم دارای حساسیت هستند.

 

3- مصرف زیاد خرما منجر به ایجاد خارش و حساسیت های پوستی می شود.

  • میوه‌های خشک شده مثل میوه خرما ممکن است سبب تحریک پوست شوند. این نیز به دلیل وجود سولفات است. ممکن است کپک های ایجاد شده روی سطح میوه‌های خشک مثل خرما باعث به وجود آمدن آکنه و جوش های پوستی شوند.

 

4- مصرف زیاد خرما باعث افزایش وزن می شود.

  • خرما دارای مقادیر فراوانی فیبر و انرژی است و مصرف خرما ممکن است سبب افزایش وزن شود. هر گرم از  خرما دارای 8/2 کالری است.
  • این موضوع به این معناست که خرما جزو غذاهایی است دارای میزان انرژی متوسط هستند و ممکن است باعث ایجاد افزایش وزن به خصوص در افراد مستعد چاقی شود.

 

5- مصرف زیاد خرما میتواند باعث تولید سطح بالایی از پتاسیم در خون شود.

  • افزایش غیر معمول پتاسیم در خون منجر به ایجاد هایپرکالمی می‌شود. میوه خرما به صورت فزاینده‌ای دارای پتاسیم است و مصرف بی‌رویه آن می تواند موجب ایجاد این بیماری شود. بنابراین چنانچه در ‌نتیجه‌ی آزمایش خون خود متوجه مقدار بالای پتاسیم شدید از خوردن بیش از حد خرما خودداری کنید. پتاسیم بیشتر از 7 در خون ممکن است بسیار مضرو خطرناک واقع شود و ممکن است به درمان دارویی فوری احتیاج داشته پیدا کنید.

پتاسیم

6-مصرف زیاد خرما امکان دارد به کودکان آسیب جدی وارد کند.

  • بافت خرما ممکن است برای کودکان متراکم و غلیظ باشد. خوردن خرما برای آنها دشوار است و به این دلیل که روده‌های آنها در حال تکامل و بازسازی است، هضم خرما ممکن است برایشان دردسرساز باشد و همین امر می‌تواند سبب ایجاد مشکلاتی شود. در واقع مصرف خرما و بلعیدن هسته خرما امکان دارد نای کودک را مسدود کرده و منجبر به خفگی شود پس سعی کنید خرما را از دسترس کودکان خارج کنید و بسیار مراقب آنها باشید.

 

7- مصرف زیاد خرما سبب پایین آمدن تحمل بدن در مقابل فروکتوز می شود .

  • قند طبیعی خرما به خاطر وجود فروکتوز در آن است. ممکن است عده‌ای با هضم فروکتوز مشکل داشته باشند، این امر سبب به وجود آمدن شرایطی به نام عدم تحمل فروکتوز در بدن افراد می شود. شکر کاملا جذب نمی شود و به صورت کامل از سیستم گوارشتان شده. این مسئله منجر به نفخ و دردهای شکمی می‌شود به این دلیل که شکر به باکتری‌های طبیعی موجود در روده واکنش نشان می دهد.

 

8- مصرف زیاد خرما سبب بالا رفتن قند خون می شود .

  • بسیاری از افراد مبتلا به بیماری‌هایی همانند قند خون بالا، دیابت و چاقی هستند. این افراد ممکن است بر این باور باشند که خرما را جایگزین قند و شکر کنند،  اما بهتر است بدانید که مصرف بی‌رویه خرما نیز ممکن است سبب افزایش قند خون و بالاتر رفتن دیابت شود، پس بهتر است در مصرف خرما زیاده روی نکرده و در حد نیاز بدنتان از آن استفاده کنید تا با مشکلات ناشی از مصرف بی رویه‌ی آن مواجه نشده تا نیاز به مراجه به پزشک پیدا نکنید.

 

 

در نتیجه، مقصود مطالب ذکر شده منصرف کردن شما از مصرف خرما نیست، بلکه با خواندن این مطلب بهتر است بدانید که نباید در مصرف این میوه مغذی زیاده روی کنید و به مقدار نیاز بدنتان آن را میل کنید. به ویژه اگر دچار بیماری‌های خاصی هستید حتما قبل از مصرف خرما با پزشک خود مشورت کرده و از نظرات متخصصین اطمینان حاصل کنید.

 

نخل خرما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست