Press Start Now and Order Your Dates, Apples and Kiwis From Our Website.→ Start Now

خواص ناگفته مصرف خرما در هر وعده غذایی

خرما

خرما یکی از مغذی ترین خوراکی های طبیعی است که در زیر گروه میوه ها قرار می گیرد. میوه‌ی خوشمزه‌ی خرما امروزه به طور گسترده در سرار جهان مصرف می شود. این میوه در بسیاری از فرهنگ ها و ادیان ارزش بالایی دارد. علاوه بر این، در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد.

خرما ترکیبات مغذی متنوعی در خود گنجانده و از فیبر و قند بالایی برخوردار است اما برای بهره بردن از تمام خواص و مواد مغذی خرکا آیا لازم است آن را در زمان یا شرایط خاصی مصرف کنیم؟ آیا میزان جذب و تاثیر مواد غذایی بر بدن در طول شبانه روز متفاوت است؟ بهترین زمان برای مصرف خرما در طول شبانه روز کدام است؟

 

پاسخ تمام این سوالات را در این مقاله خواهید یافت. با RAAH  همراه باشد:

ارزش غذایی

یک وعده ۱۰۰گرمی خرما شامل ترکیبات زیر می باشد:

  • کالری : 282
  • پروتئین : 2.5 گرم
  • کربوهیدرات : 75 گرم
  • فیبر : 8 گرم
  • قند : 64 گرم
  • کلسیم : 3٪
  • آهن : 7٪
  • پتاسیم : 14٪
  • منیزیم : 10٪
  • مس : 23٪
  • سلنیوم : 6٪
  • ویتامین B6 : حدود 10٪ ارزش غذایی روزانه
  • فولات : 6٪

از عمده مشکلات مصرف خرما به خصوص برای کسایی که به خرما علاقه دارند، کوچک بودن این میوه است. این موضوع باعث میشود که در هر وعده به راحتی چندین خرما را میل کنند و مصرف زیاد خرما به دلیل میزان بالای کالری، فیبر و قند می‌تواند به بدن آسیب وارد کند پس حتما خرما را با  اعتدال میل کنید.

      1- هنگام صرف صبحانه:

مصرف خرما می تواند راهی عالی برای افزودن شیرینی و فیبر طبیعی به رژیم غذایی در صبح زود باشد و فیبر فراوان آن به سیر نگه داشتن شما در روز کمک می کند.

     2به عنوان میان وعده‌ی ظهرگاهی:

خرما منبع خوب فیبر و سرشار از قندهای طبیعی است، ترکیب فیبر و قند باعث افزایش تدریجی سطح قند خون شده و بدون آن که اثر بدی روی بدن داشته باشد به افزایش انرژی بدن کمک کند.میان وعده ظهر با خرما

 

     3-وقتی گرسنه هستید:

خرما منبع متمرکز کالری است و به واسطه فیبر فراوان موجود در آن بسیار سیر کننده می باشد. اگر احساس گرسنگی می‌کنید اما قصد ندارید یک وعده کامل غذایی داشته باشید می توانید مقداری کره بادام زمینی را با خرما مخلوط کرده و میل کنید، این ترکیب منبع فیبر، کربوهیدرات و پروتئین می باشد.

      4-قبل از تمرینات ورزشی:

اگرچه خرما به طور طبیعی حاوی قند فراوان می باشد اما به سرعت قند خون را افزایش نمی دهد و نوعی کربوهیدرات آهسته رهش دارد که جریان مداومی از انرژی برای سوخت رسانی به بدن در حین تمرینات را فراهم می کند. توصیه می شود 30 تا 60 دقیقه قبل از تمرینات ورزشی 2 تا 4 عدد خرما میل کنید.

خرما و گردو

        5میان وعده شبانه:

خرما به دلیل داشتن فیبر فراوان، یک میان وعده عالی قبل از خواب محسوب می شود زیرا هضم فیبر به زمان بیشتری نیاز دارد و باعث می شود در نیمه شب احساس گرسنگی کمتری داشته باشید.

 

در چه زمان هایی نباید خرما مصرف کرد

اگر به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مبتلا هستید :

کسانی که بیماری سندروم روده تحریک پذیر دارند و یا سوءهاضمه دارند ممکن است به غذاهای حاوی FODMAP که کربوهیدرات های زنجیره ای کوچکی هستند حساس باشند. خرما به عنوان منبع قابل توجهی از فروکتوز می تواند منجر به نفخ و ناراحتی معده شود.

 

 

 

بعد از یک وعده غذایی سنگین :

خرما سرشار از فیبر است و هضم آن زمان می‌برد. در نتیجه خوردن تعداد زیادی خرما بعد از یک وعده غذایی سنگین و حجیم ممکن است باعث احساس ناراحتی شو.

 

اگر آلرژی دارید :

گرچه این امر نادر است، اما برخی از افراد می توانند به خرما حساسیت نشان دهند. اگر احتمال میدهید که این مورد ممکن است در مورد شما صدق کند ابتدا با یک پزشک صحبت کنید.

 

اگر اسهال دارید :

خرما حاوی سوربیتول می باشد که ممکن است حرکات روده را در برخی افراد افزایش دهد بنابراین بهتر است مصرف خرما را تا زمانی که حرکات روده نرمال نشده کم کرده یا از آن اجتناب کنید.

به این نکته توجه داشته باشید:

خوردن خرما بلافاصله بعد از وعده‌های غذایی اصلی هم به ‌هیچ ‌وجه توصیه نمی‌شود. همه‌ی انواع خرما حاوی فیبر زیادی هستند و در گروه خوراکی‌های دیرهضم قرار می‌گیرند، بنابراین خوردن آنها بلافاصله پس از وعده‌های غذایی اصلی، مخصوصا پس از صرف غذای سنگین، می‌تواند دستگاه گوارش را به فعالیت شدید واردار کند و احساس ناخوشایندی مانند پُری سر دل یا نفخ شدید ایجاد کند. از دیگر موارد منع مصرف خرما، وقتی است که شما به هر دلیلی به اسهال مبتلا شده‌اید. از آنجایی که ترکیب خاصی به‌نام سوربیتول در خرما وجود دارد، مصرف این میوه می‌تواند باعث افزایش حرکات دودی روده شود و در نتیجه اسهال را تشدید کند. به‌جز موارد ذکرشده یا در مواردی که فرد به خوردن خرما حساسیت دارد، زمان یا شرایط منع مصرف دیگری برای خرما وجود ندارد.

 

به غیر از مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، هیچ زمان نامناسبی برای خوردن خرما وجود ندارد. در واقع، خرما بسیار مقوی است و به عنوان یک میان وعده یا بخشی از وعده های غذایی در نظر گرفته می شوند.

چکیده :

خرما یک میان وعده مغذی، خوشمزه و مناسب است. همه‌ی انواع این میوه سرشار از فیبر، کالری و قندهای طبیعی هستند و به عنوان یک میان وعده شیرین یا بخشی از غذا سرو می شوند .با توجه به توانایی بدن در هضم مواد غذایی بدون توجه به زمان روز، هر زمان که میل دارید می توانید از خوردن خرما لذت ببرید. خرما به دلیل داشتن فیبر و قند زیاد یک میان وعده عالی در صبح، بعدازظهر یا عصر است که به شما در سیری و افزایش انرژی کمک می کند .با این حال اگر مبتلا به IBS، حساسیت یا اسهال هستید ممکن است بخواهید قبل از مصرف خرما ابتدا با یک متخصص مشورت کنید.

با کلیک کردن روی لینک زیر میتوانید به مقالات دیگرمان به دو زبان فارسی و انگلیسی دسترسی داشته باشید.

Our Blog

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست