Press Start Now and Order Your Dates, Apples and Kiwis From Our Website.→ Start Now

خرمای تونس

tunes dates

توضیحاتی در مورد خرما در شمال آفریقا:

 

درسته که ایران به همراه کشورهای اطرف دجله از بومی های تولید کننده خرما هستند، ولی امروزه به دلایلی، ایران و کشورهای عربی دیگر تنها تولید کننده های خرما نیستند.

در این مقاله می خواییم در مورد یکی از این کشورها که امروزه به بزرگ ترین تولید کنند های خرما در جهان تبدیل شده است صحبت کنیم؛ کشور تونس. تونس در حدود ۱۰ الی ۱۲ سال توانسته به یکی از بزرگترن صادر کننده های خرما از نظر میزان بهره وری تبدیل شود با توجه به  این موضوع که کشور تونس از نظر میزان تولید خرما رتبه هفتم در جهان را به خود اختصاص داده است اما از نظر آمارهای صادراتی هر ساله جایگاه اول تا سوم را برای خود حفظ کرده.

 

معروف ترین میوه خرمای که در تونس کشت می شود:

 

کشور تونس در تولید خرمایی به نام  دگلت نور شناخته شده است، ریشه این نوع خرما به کشور عراق و بخشی از ایران که استان خوزستان امروزه هست برمی‌گردد. اما  با توجه به شوری آب رود کارون در چند سال اخیر و شور شدن خاک های پایین دستی، کشت این محصول در ایران بی رونق شده است.

 

بیشترین میزان کشت این خرما در دنیا متعلق به کشور های شمال آفریقا می باشد، مهم ترین کشور شمال آفریقا که در تولید خرما حرفی برای گفتن دارد کشور تونس است.

نخلستان خرما

چند نکته در مورد خرمای دگلت نور:

 

خرمای دگلت نور در مقایسه با خرمای مضافتی که در ایران تولید می شود، خشک تر و دارای قند کمتری است، به این نکته دقت کنیم که  این کم بودن قند و خشک بودن مربوط به نوع خرما می باشد و به شرایط کشت و محیطی مربوط نمی شود.

 

دگلت نور در کنار خرمای مضافتی که در ایران تولید می شود از جمله خرماهایی است که تجاری سازی شده و به صورت عمده به سراسر جهان صادر می شود. خرمای دگلت نور در بین خود عرب ها محبوبیت بالای دارد، اگر از خود اعراب که خرمای دگلت نور از محصولات بومی آن ها  می باشد فاکتور بگیریم، بزرگ ترین بازار خرمای دگلت نور کشورهای اروپای می باشند به خصوص کشور های اروپای غربی (عمدتا فرانسه، ایتالیا، هلند، بلژیک، آلمان، بریتانیا، سوئد، اسپانیا، یونان و دانمارک). به گفته تجاری که در زمینه صادرات خرمای دگلت نور فعال هستند دلیل صادرات زیاد این نوع خرما به بازارهای اروپایی مهاجرت عده‌ی زیادی از اعراب به این مناطق می‌باشد.

 

خرمان دخلت نور

ترکیبات شیمیای خرما و فواید خرمای دگلت نور:

 

در مورد خرمای دگلت نور بیشتر صحبت کنیم؛ این نوع از خرما اغلب به عنوان میوه ای غنی از فیبر غذایی شناخته می شود که از جذب کلسترول در روده جلوگیری می کند. علاوه بر این، فیبر موجود در خرمای دگلت نور به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند. بنابراین، مصرف روزانه خرمای دگلت نور به محافظت از غشای مخاطی روده بزرگ در برابر اثرات مضر مواد شیمیایی سرطان زا که خود را به آن می چسبانند، کمک می کند.

 

همچنین دگلت نور حاوی منابع متوسط ​​ویتامین A(حاوی 149 واحد بین‌المللی در هر 100 گرم) است که به‌خاطر خواص آنتی‌اکسیدانی‌اش معروف است و برای تقویت دقت در بینایی ضروری است.

 

برای حفظ سلامت پوست و غشاهای مخاطی مصرف خرمای دگلت نور ضروری است. در واقع، خرمای دگلت نور به طور طبیعی سرشار از ویتامین A است که به محافظت در برابر سرطان ریه کمک می کند.

 

خرمای دگلت نور منبع عالی آهن 0.90 میلی گرم در 100 گرم میوه (حدود 11٪ از RDI) است. در رابطه با این موضوع، آهن جزء هموگلوبین در گلبول‌های قرمز خون، توانایی خون برای انتقال اکسیژن را تعیین می‌کند.

 

به لطف آفتاب فوق العاده تونس، دگلت نور حاوی منابع عالی پتاسیم است. پتاسیم جزء مهمی از مایعات سلولی و بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشار خون کمک می کند.

 

 

دگلت نور همچنین سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، مس و منیزیم است. در واقع، کلسیم یک ماده معدنی مهم، جزء ضروری استخوان ها و دندان ها، و برای انقباض عضلات، انعقاد خون و هدایت تکانه های عصبی ضروری است.

از سوی دیگر، منگنز توسط بدن به عنوان یک کوفاکتور برای آنزیم آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز استفاده می شود. مس برای تولید گلبول های قرمز خون و منیزیم برای رشد استخوان مورد نیاز است.

 

 

از طرفی، دگلت نور حاوی مقادیر قابل توجهی پیریدوکسین (ویتامین B-6)، نیاسین، اسید پانتوتنیک و ریبوفلاوین است. این ویتامین ها به عنوان عوامل کمکی به بدن در متابولیسم کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها کمک می کنند.

 

انواع خرمای دگلت نور :

 

خرمای دگلت نور در کشور تونس در مناطق مختلف از شمال تا جنوب کشور تونس در أنواع مختلفی کشت می شود مانند: مانند Alig، Khouet Alig، Rochdi، Kenta، Bisr، Kentichi.

 

سخن پایانی :

رئیس انجمن ملی خرمای ایران عنوان کرد: تونس از لحاظ تولید خرما رتبه هفتم را در دنیا دارد اما از نظر ارزش بهره‌ وری در رتبه اول جهان قرار دارد که از این نظر می تواند الگوی خوبی برای کشورمان باشد.

 

رشید فرخی در ادامه خاطرنشان کرد: در واقع دولت تونس به مدت ۱۰ تا ۱۲ سال حمایت های بی دریغی از تولیدکننده ها و تجار انجام داد؛ حتی زمانیکه تولید قابل توجهی نداشتند مسئولین این کشور فرایند بازاریابی را بخصوص بصورت نمایشگاهی برای فروش خرمای تولیدی کشاورزان خود شروع کردند که با کسب تجربه از این نمایشگاه ها توانستند خرمایی را تولید کنند که در دنیا تقریبا حرف اول را می زند. به همین دلیل شاید بتوان قاطعانه گفت که دولت این کشور آفریقایی ۱۲ سال بودجه سنگینی را برای این محصول در نظر گرفته بود.

وی تصریح کرد: کشور ما نیز باید ابتدا برنامه ها و تصمیمات مناسبی را برای توسعه اقتصادی و نه صرفا بحث خرما داشته باشد به طوری که در امور صادراتی کشور باید قوانین و ممنوعیت های یک شبه ای که اتفاق می افتد را حذف کنیم؛ چون این امر همواره زیان های زیادی را برای کشاورزان و تولید کنندگان سراسر کشور به ارمغان آورده است، کمااینکه دولت یک شبه ممنوعیت هایی را برای صادرات خرما و پسته بوجود آورد که منشأ ضررهای زیادی در آن دوره شد و ما بازارهای هدف زیادی را به یکباره از دست دادیم.

 

مقالات دیگر ما:

 

Our Blog

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست