Press Start Now and Order Your Dates, Apples and Kiwis From Our Website.→ Start Now

خواص فراوان خمیر خرما | خرما مضافتی

خمیر خرما

خمیر خرما یکی از مشتقات جذاب خرما است که خواص بسیاری دارد و  میتوان استفاده های مختلفی از آن کرد مانند ، استفاده در شیرینی ها، تهیه‌ی توپک خرما ، مصرف مستقیم و ….

 

خمیر خرما :

 از جمله محصولات گرفته شده از خرما خمیر خرما می باشد که در قدیم این محصول به صورت خانگی و سنتی تولید می‌شده اما با گذشت زمان با افزایش تقضا برای خمیر خرما این محصول وارد فاز تولید انبوه در کارخانه ها شده.

در کارخانه ها خمیر خرما، بیشتر از فراوری خرماهایی مانند – کبکاب – خرمای شاهانی – خرمای مضافتی – خرمای استعمران و خرمای سایر طی مراحلی تولید و عرضه می‌گردد. از نظر تنوع رنگی دو نوع خمیر خرما داریم، خمیر خرمای سیاه که از فراوری خرماهای سیاه رنگ مثل مضافتی تهییه می شوند. در مقابل، خمیر خرما به رنگ زرد، از فراوری خرماهای زرد رنگ بدست می آید.

حتما این سوال برایتان پیش آمده که چرا چنین محصولی به مرحله تولید رسیده. صنایع و تولیدات کشور های پیشرفته یه سمت و سوی استفاده از شیرین کننده های طبیعی پیش رفته است و استفاده از از غذاهای ارگانیک و طبیعی به منظور بالا بردن سلامت جامعه مرتبا ترویج داده می شود و استفاده از مواد غذایی مانند خرما و عسل در برنامه غذایی بسیاری از مردم این کشورها  قرار گرفته است.

خمیر خرما

اول ببینیم خمیر خرما چیست:

 

خمیر خرما یک محصول فرآوری شده و تولید شده از خرما بدون هیچ نوع اضافات مصنوعی و غیر طبیعی است. البته برخی از مواد طبیعی دیگر به برخی از انواع خمیر خرما اضافه می شود تا خاصیت و کیفیت این خمیر افزایش پیدا کند اما گاهاً نیز حتی از این محصولات طبیعی نیز به آنها اضافه نمی شود. محصولاتی مانند گردو، فندق، کنجد و از این دست مواد غذایی هستند که معمولاً برای طعم‌ دهی و افزایش خاصیت به خمیر خرما افزوده می شوند.

خمیر خرما ماده بسیار مغذی است که نه تنها به عنوان صبحانه و عصرانه می توان به عنوان غذا میل کرد بلکه به عنوان چاشنی و یا مارملاد می توان برای تولید انواع شیرینی و یا کیک و حتی برای طبخ برخی از انواع غذاها از آن استفاده کرد.

امروزه بسیاری از صنایع غذایی سالم کشور به دنبال افزایش سلامت و کیفیت مواد غذایی و محصولات غذایی خود از خمیر خرما به عنوان شیرین کننده استفاده می کنند و توانسته‌اند طیف وسیعی از مشتریان را به لیست مشتریان خود اضافه کنند. صنعت شیرینی پزی و پخت کیک، صنایع تولید کننده بیسکوییت و کلوچه، صنایع آشپزخانه‌های خاص برای پخت حلوا، شیرینی سراهایی که در تولید لواشک و شکلات و ترافل و از این دست محصولات شیرین فعالیت می کنند و غیره از این دست هستند.

 

خمیر خرما چگونه درست میشود؟

برای تهیه خمیر خرما ابتدا ، خرما کلاهک گیری میشود و سپس  هسته‌خرما را جدا میکنند و معمولا مرحله ی بعدی پوست گیری کردن خرما است ولی بعضی ها پوست گیری را انجام نمیدهند چون بنظر واجب نمیاید ولی بهتر است پوستش گرفته شود.

در مرحله‌ی میانی خرما را له و خرد میکنند و سپس چرخ میکنند ویا اگر صنعتی نیست، میتوان با مخلوط کن یا گوشت‌کوب آنرا کوبید تا به حالت مورد نظر شبیه شود .

خمیر خرما تقریبا آماده شده ولی در مرحله آخر میتوان به آن کنجد، پسته ، گردو و یا… اضافه کرد تا خوشمزه تر شود یا بدون افزودنی میتوان مصحولات دیگری تهیه کرد.

 

به این سوال که چرا باید از خمیر خرما استفاده کنیم جامع تر جواب بدیم :

 

– خمیر خرما در کاهش کلسترول خون شما تاثیر زیادی دارد:

خمیر خرما فیبر محلول خرما را به مقدار زیادی در خود جا داده. این فیبر باعث می شود تا کلسترول مثبت خون افزایش یابد و در کنار آن باعث کاهش و کنترل کلسترول منفی خون می شود.

کسلترول

– خمیر خرما باعث استحکام استخوان ها می شود:

خمیر خرما از مقدار زیادی از خرما تهیه شده است و همانگونه که احتمالا می دانید خرما مقدار زیادی مواد معدنی مانند سلنیوم، منیزیم، منگنز ، مس و کلسیم دارد. تمامی این مواد معدنی برای سالم نگه داشتن استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان از اهمیت زیادی برای بدن برخوردار هستند.

– بهبود مشکلات گوارشی با مصرف خمیر خرما:

وقتی خمیر خرما را به عنوان شیرین کننده طبیعی استفاده کنید نه تنها از شر مواد مضر شکر و سایر شیرین کننده های مصنوعی راحت می شوید بلکه فیبر محلول مورد نیاز بدن را نیزز دریافت می کند.

فیبری که همراه با منیزیم موجود در خمیر خرما باعث تسریع عملیات سوخت و ساز و تخلیه روده ها شده و مشکل یبوست را از بین می برد. علاوه بر این، خمیر خرما ترشح اسید معده و ترش کردن را نیز در صورت نداشتن حساسیت به خرما از بین می برد.

– کمک به درمان  کم خونی:

خمیر خرما منبع گیاهی از آهن است که می تواند باعث جلوگیری از کم خونی و فقر آهن بدن شود. توصیه می شود خانم ها در دوران بارداری حتماً روزی دو تا سه قاشق خمیر خرما مصرف کنند. میزان زیاد آهن موجود در خرما به همراه ویتامین های C و D نه تنها باعث خون سازی و تقویت بنیه و ایمنی بدن می شود بلکه به سلامت پوست با ایجاد ساختار ارتجاعی در پوست کمک می کند.

– خمیر خرما برای بهبود ایمنی و سلامت بدن:

مصرف خمیر خرما نه تنها ازبروز بسیاری بیماری ها به دلیل داشتن میزان زیادی از انواع آنتی اکسیدان جلوگیری می‌کند، بلکه برای قلب و عروق ، اعصاب، مجاری تنفسی و درد سینه و گلو، برای بهبود سرما خوردگی و انواع بیماری های عفونی، برای درمان خستگی و بی حالی، برای افزایش وزن ویا کاهش وزن ودیگر موارد بسیار مفید است.

آیا افراد دیابتی میتوانند از خمیر خرما استفاده کنند؟

شاید سوال بزرگی که در ذهن افراد، بخصوص افراد مبتلا به دیابت یا مشکوک به دیابت شکل گرفته باشد این است که آیا خمیر خرما را می توانند استفاده کنند یا خیر؟

طبیعی است که بسیاری از افراد به میزان قند بالای موجود در خرما و خمیر خرما ابراز نگرانی کنند اما تحقیقات زیادی که انجام شده نشان می دهد که خمیر خرما و یا بصورت کلی خرما گلیسمی کمی دارد. در طی تحقیقات و آزمایشاتی که بر روی افراد سالم و افراد دیابتی زیادی انجام شد، نشانه هایی از افزایش گلوکز خون در این افراد دیده نمی شود .

به همین دلیل مصرف خرما و یا مصرف خمیر خرما می تواند به عنوان بخشی از رژیم غذایی افراد دیابتی دیده شود. هر چند با این وجود باید قبل از مصرف، بخصوص اگر قصد مصرف زیاد دارید، با پزشک خود مشورت کنید

 

دیابتخمیر خرما

سخن پایانی :

تا این جا خواندیم که خمیر خرما از چه نوع خرماهایی درست شده و چه کاربرد ها و خواصی دارد که روز به روز به تعداد طرف داران این محصول افزوده میشود. امید واریم که این مقاله برایتان مفید بوده، در مقاله‌ بعدی روند تهیه خمیر خرما رو برایتان شرح می دهیم.

 

Our Blog

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست